• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

ДК 021:2015. 15810000-9. Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби

ДК 021:2015. 15810000-9. Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби закупка на 2022 рік ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ №39 "ЖУРАВЛИК" КОМБІНОВАНОГО ТИПУ УЖГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ 88000, Україна, Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Павла Пестеля, буд. 20

Завершена

188 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 940.00 UAH
Період оскарження: 17.12.2021 21:28 - 23.12.2021 01:00
Вимога
Вирішена

ОСКАРЖЕННЯ

Номер: 2224230a0824482a856fadd8ce6cee04
Ідентифікатор запиту: UA-2021-12-17-022121-c.c1
Назва: ОСКАРЖЕННЯ
Вимога:
ФОП Сегляник Ю.М. розглянувши протокольне рішення (протокол) № 40 уповноваженої особи закладу дошкільної освіти № 39 «Журавлик» комбінованого типу Ужгородської міської ради Закарпатської області про відхилення тендерноі пропозиціі по закупвлі за кодом ДК 021:2015. 15810000-9. Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби за ідентифікатором закупівлі UA-2021-12-17-022121-c ФОП Сегляник Ю.М. не погоджується з даним рішенням, оскільки: 1. Відповідно до вимог розділу «Формальні помилки» Тендерної документації – учасник повинен надати погодження з переліком формальних помилок, які зазначені в цьому оголошенні про проведення спрощеної закупівлі - але Замовник не вказує у якій саме формі Учасник мав надати таке погодження (усно, письмово, у формі довідки чи сам факт подання пропозиції учасником фізичною особою-підприємцем і вважається безумовним погодженням з переліком формальних помилок, які зазначені в цьому оголошенні про проведення спрощеної закупівлі) 2. Відповідно до вимог пункту 12 Додатку 1 Тендерної документації передбачено, що учасник повинен надати копію сертифікату на систему управління якістю, яким посвідчується, що система управління якістю стосовно виробництво хліба та хлібобулочних виробів; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання , здійснюється учасником та відповідає вимогам ISO 22000:2018 «Системи менеджменту безпечності харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга» ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу» Зазначений сертифікат має бути виданий уповноваженим органом з сертифікації системи управління. Документ повинен бути виданий на Учасника. - у тендерній пропозиції Учасником ФОП Сегляник Юрій Михайлович подано копію сертифіката ISO, в якому підтверджено та чітко вказано що його система управління якістю стосовно виробництва хліба та хлібобулочних виробів здіснюється учасником та відповідає всім вимогам ISO 22000:2018 відповідно закупівлі товару тендерноі пропозиціі яке вимагає замовник вказане в технічних умовах, а саме: хліб цільнозерновий з пшеничного борошна та хліб цільнозерновий з житнього борошна. Окремо повідомляємо, що Замовник відповідно п.1 Додатку № 1 Оголошення про проведення закупівлі вимагає надати довідку, складену в довільній формі, про наявність обладнання, матеріально-технічної бази та технологій, необхідних для постачання товару, що є предметом закупівлі, із зазначенням інформації про наявність спеціального транспорту (не менше одного), його (їх) найменування (марка/модель), технічного стану. Учасником Закупівлі Грачев В.В. подано довідку про наявність обладнання, матеріально-технічної бази та технологій, необхідних для постачання товару, що є предметом закупівлі в якій зазначено наявність автомобілів, іхню марку та технічний стан, однак в довідці не вказується інформація про наявність обладнання, матеріально – технічноі бази та технологій як вимагає Замовник відповідно п. 1 Додатку 1 Оголошення. Також Учасником Грачев В.В. надається довідка в якій повідомляється про наявність матеріально технічноі бази та приміщень, але не вказано наявність транспорту, обладнання та технологій як вимагає Замовник відповідно п. 1 додатку 1 Оголошення. Також відповідно п. 10 Додатку 1 оголошення про закупівлю вказано, що учасник-виробник повинен надати у складі тендерної пропозиції підтвердження наявності експлуатаційного дозвіл на здійснення діяльності, пов’язаної з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження (надається у довільній формі), разом з тим замовник вимагає від учасників які не зобов’язані розробляти, запроваджувати та використовувати вище зазначені процедури, повинні надати, лист, складений у довільній формі, із поясненням підстав та посиланням на відповідні нормативно-правові акти. Учасник закупівлі Грачев В.В. в складі тендерноі пропозиціі експлуатаційний дозвіл на здійснення діяльності та Лист в довільній формі про не запровадження та невикористання вище зазначених процедур не надав. На підставі вищевикладеного та відповідно до Закону Украіни «Про публічні закупвлі» пропозиція фізичноі особи – підприємця Грачев В.В. підлягає відхиленню, а пропозиція фізичноі особи підприємця Сегляник Ю.М. повністю відповідає всім вимогам тендерноі документаціі
Пов'язані документи: Учасник
Вирішення: Шановний Учасник, Замовником розглянуто Вашу вимогу, з приводу цього повідомляємо наступне: 1. Відповідно до вимог оголошення про проведення спрощеної закупівлі Замовник залишає за собою право не відхиляти пропозиції при виявленні формальних помилок незначного характеру, що описані вище, при цьому гарантує дотримання усіх принципів, визначених статтею 5 Закону, при цьому учасник повинен надати погодження з переліком формальних помилок, які зазначені в цьому оголошенні про проведення спрощеної закупівлі. В складі Вашої пропозиції відсутнє погодження з переліком формальних помилок в будь-якій формі (в формі довідки, гарантійного лист чи будь-якого іншого документу). Зважаючи на наведене, в Замовника відсутні будь-які законні підстави для перегляду рішення щодо дискваліфікації Вашої пропозиції. 2. Щодо сертифікату ISO. Додатком №1 передбачено, що Учасник повинен надати копію сертифікату на систему управління якістю, яким посвідчується, що система управління якістю стосовно виробництво хліба та хлібобулочних виробів; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання , здійснюється учасником та відповідає вимогам ISO 22000:2018 «Системи менеджменту безпечності харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга» ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу» Зазначений сертифікат має бути виданий уповноваженим органом з сертифікації системи управління. Документ повинен бути виданий на Учасника. Наданий Вами сертифікат в складі пропозиції не відповідає вимогам оголошення в частині підтвердження виробництва виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання. У випадку, якщо наведена вище сфера не є обов’язковою, то Законом передбачена можливість звернення за роз’ясненням до Замовника щодо вказаної умови оголошення. В період уточнень, жодних запитань чи вимог з зазначеного питання не надходило, отже Вам цілком було зрозуміло зміст та значення кожної умови даного оголошення.Зважаючи на наведене, в Замовника відсутні будь-які законні підстави для перегляду рішення щодо дискваліфікації Вашої пропозиції. Щодо визначення переможця, то наведені аргументи у Вашій вимозі не відповідають дійсності, оскільки Переможцем надано всі необхідні документи у відповідності до вимог оголошення про проведення спрощеної закупівлі. Зважаючи на наведене, в Замовника відсутні будь-які законні підстави для перегляду рішення щодо визначення переможцем закупівлі ФІЗИЧНА ОСОБА-ПІДПРИЄМЕЦЬ ГРАЧЕВ ВІТАЛІЙ ВАЛЕРІЙОВИЧ.
Статус вимоги: Відхилено
Задовільнена: Ні