-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
тушки курей 1 категорії заморожені (код ДК 021:2015 15112000-6)
Завершена
65 570.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 655.70 UAH
мін. крок: 1% або 655.70 UAH
Період оскарження:
10.06.2021 14:38 - 16.06.2021 00:00
Вимога
Вирішена
Прошу надати розьяснення
Номер:
0a708889284d41e284d49fc126b3739e
Ідентифікатор запиту:
UA-2021-06-10-003809-c.a2
Назва:
Прошу надати розьяснення
Вимога:
Шановний замовнику! у документації наявна вимога "Діапазон температур при транспортуванні продукції для замороженого м’яса птиці не менш ніж від мінус 12*С." але не вказано до якої температури. Вислів не є коректнім, бо виникає двояке тлумачення. Вкажіть будь ласка від - 12С і до якої температури, ( наприклад від - 12С до 0С або від -12 С до -20 С)
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
15.06.2021 10:34
Вирішення:
Доброго дня!
Температурні режими для швидкопсувних вантажів при перевезенні їх в авторефрижераторах регулюються згідно Додатку №19 Наказу МІНІСТЕРСТВА ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ № 363 від 14.10.1997р. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20 лютого 1998 р. за № 128/2568 про затвердження Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні, а саме:
1. Температура вантажу (Морожені вантажі (м'ясо птиці)) при вантаженні, не вище -8 С
2. Температура повітря в кузові авторефрижератора при перевезенні (Морожені вантажі (м'ясо птиці)), °C не вище -12 С.
Згідно нормативної документації України допускається діапазон температур при перевезенні від -12 С до -18 С.
Оскільки у Додатку №19 Наказу № 363 від 14.10.1997р. Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні вказується температура повітря в кузові авторефрижератора при перевезенні (Морожені вантажі (м'ясо птиці)), °C не вище -12 С, тому Замовником вказано відповідна температура.
Дякуємо за запитання.
Статус вимоги:
Задоволено
Вимога
Залишено без розгляду
Щодо дискримінаційних вимог
Номер:
f22cff45a8e2456abad8591af15b66a9
Ідентифікатор запиту:
UA-2021-06-10-003809-c.a1
Назва:
Щодо дискримінаційних вимог
Вимога:
Шановний замовнику! Звертаємо Вашу увагу, що вимога надати " копії диплома товарознавця та перший лист додатку до диплому про відповідну кваліфікацію за спеціальністю торгівля або еквівалент, який підтверджує необхідні знання у даному напрямку роботи, а саме: визначення якісності предмету закупівлі за органолептичними, фізико-хімічними показниками та іншими нормами, передбаченими стандартами та технічними умовами, а саме: маркування, етикетування пакування та товарознавча оцінка категорії та ґатунку предмету закупівлі" є дискримінаційною та автоматично звужує коло потенційних учасників публічної закупівлі. Законодавством не визначено вимоги освіти для Фізичної особи - підприємця, або до постачальника продуктів харчування.
Більш того, уміння на професійному рівні "визначення якісності предмету закупівлі за органолептичними, фізико-хімічними показниками та іншими нормами, передбаченими стандартами та технічними умовами, а саме: маркування, етикетування пакування та товарознавча оцінка категорії та ґатунку предмету закупівлі" не є необхідними для постачальника продуктів харчування, адже для визначення якісності предмету закупівлі за органолептичними, фізико-хімічними показниками та іншими нормами, передбаченими стандартами та технічними умовами, а саме: маркування, етикетування пакування та товарознавча оцінка категорії та ґатунку предмету закупівлі на підприємствах з виготовлення та переробки відповідних товарів працюють уповноважені спеціалісти, які надають оцінку характеристикам товару та відображають її у документі, що підтверджує якість товару.
Просимо усунути дискримінаційну вимогу шляхом внесення змін до документації.
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
15.06.2021 10:17
Вирішення:
Доброго дня!
Відповідно до ст.16 Закону Замовник може встановлювати наступні критерії, та не виключно:
- наявність в учасника процедури закупівлі працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід.
Замовник не вимагає освіти для Фізичної особи - підприємця, або до постачальника продуктів харчування, а вимагає надати документальне підтвердження про наявність в учасника процедури закупівлі працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід. Вимоги щодо документів, що підтверджують вищенаведені вимоги зазначені у Документації до оголошення про проведення спрощеної закупівлі. Дякуємо за запитання.
Дякуємо за запитання.
Статус вимоги:
Не задоволено
Дата прийняття рішення про залишення скарги без розгляду:
19.06.2021 08:40