• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Яйце куряче

Завершена

6 480.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 64.80 UAH
Період оскарження: 01.06.2021 12:08 - 05.06.2021 00:00
Вимога
Відхилено

Оскарження переможця

Номер: 50f8ed754308461eaabf848c6c81f7ad
Ідентифікатор запиту: UA-2021-06-01-001597-c.a1
Назва: Оскарження переможця
Вимога:
Даний Учасник ФОП Неділько Віктор Миколайович в ході акціону запропонував аномально низьку ціну, на 50% нижчу від початкової! В новій редакції Закону України “Про публічні закупівлі” Учасник не має права занижувати ціну більше ніж на 40%, а подавати актуальну ціну на початковому рівні! Тому даний Учасник повинен бути дискваліфікований!
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Відповідно до частини 1 статті 23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження. При цьому, частиною 2 цієї ж статті Закону визначено виключення, за яких відсутній обов’язок отримання експлуатаційного дозволу оператором ринку. Зокрема, до такого виключення належить: транспортування харчових продуктів тваринного походження, у тому числі тих, які потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною; виробництво та/або зберігання харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження. Тобто, відповідно до вимог Закону, оператору ринку експлуатаційний дозвіл необхідно отримувати в тому випадку, якщо ДІЯЛЬНІСТЬ безпосередньо пов’язана з виробництвом харчових продуктів тваринного походження, інгредієнтами яких є неперероблені продукти тваринного походження (п. 95 ч.1 ст. 1 Закону № 771/97-ВР – молоко, м’ясо, риба, яйця, мед, їх похідні тощо), а також із зберіганням таких продуктів. Разом з тим, ФОП Мазуркевич В.А. не є безпосереднім виробником сирних продуктів, а відповідно й не має експлуатаційного дозволу на виробництво та зберігання такого продукту. Діяльність фізичної особи-підприємця підпадає під регулювання частини 2 статті 23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» яка, відповідно, виключає обов’язок оператора ринку отримувати експлуатаційний дозвіл на виробництво та зберігання харчових продуктів тваринного походження.
Статус вимоги: Відхилено