• test alt
  • З чого складається електронна система Prozorro

    • 09.12.2020

    Завдяки реформі публічних закупівель в Україні з’явилася електронна система Prozorro. Але система Prozorro це не тільки електронний портал.

    - Міністерство економічного розвитку та торгівлі – координує роботу системи, надає приклади, роз’яснення;

    - Державне підприємство «Прозорро» - розробляє та підтримує центральну базу даних (ЦБД), де зберігається вся інформація про закупівлі, модуль аукціону, за яким опрацьовуються закупівлі в системі, портал, який надає зручний спосіб доступу до бази.

    Авторизовані майданчики – авторизовані комерційні майданчики, через які замовники публікують свої закупівлі та постачальники подають свої пропозиції. Саме майданчики займаються підтримкою користувачів, залучають якомога більше користувачів, які створюють конкуренцію.

    - Органи оскарження та контролю – контроль за закупівлями проводять саме органи контролю, учасники закупівель мають право відстоювати свої права в органах оскарження.

    - Антимонопольний комітет України (АМКУ) – орган, куди може звернутися постачальник за скаргою, АМКУ проводить аналіз закупівлі та, у разі підтвердження звинувачень, зобов’язує замовника внести зміни в тендерну документацію, скасовувати закупівлю, скасувати рішення про відхилення постачальника, про відхилення постачальника до аукціону.

    - Державна аудиторська служба України (ДАСУ) – орган, який проводить моніторинг закупівель, аналізує їх, дає свої рекомендації щодо усунення порушень, штрафує, накладає санкції.

    - Громадський контроль – громадські активісти та організації проводять моніторинг закупівель на предмет порушень законодавства, виявляють порушників та подають скарги до ДАСУ. Джерело: https://bit.ly/2VDZjQj

    З усіх питань щодо закупівель звертайтесь до наших менеджерів за телефоном 0 800 330 331