• test alt
  • Топ-5 порад постачальнику:

    • 07.09.2022

    Сьогодні ми не будемо пропонувати вам уважно читати тендерну документацію, чи оскаржувати дискримінаційні вимоги. Ми знаємо - ви підготовлений учасник, тому пропонуємо 5 небанальних, але не менш корисних лайфхаків для вашої ефективної діяльності.


    1. Ваш майданчик - ваш партнер.

    Майданчик працює для того, щоб вам було комфортно працювати. Контакт-центр допоможе з питаннями, починаючи від реєстрації, і закінчуючи юридичними нюансами. Також періодично на майданчику з’являються доопрацювання, для того, щоб зробити вашу діяльність ефективнішою, а закупівлі стабільнішими і зручними. Дізнаватись про них можна з електронних листів, та слідкуючи за соцмережами. Майданчик - ваш перший помічник в оптимізації публічних закупівель.

    2. Визначтеся з мінімумом.

    Ми рекомендуємо до початку аукціони визначити для себе три ціни:

    • Найвигіднішу, з якою ви і подаєте тендерну пропозицію;
    • Середню - не найбільш вигідну, але і не залишаєтесь у програші;
    • Ту, нижче якої ви точно не спуститесь.

    Таким чином ви точно будете бачити ваші рамки, та не розгубитесь під час аукціону. Нагадаємо, що той, хто з найбільш низькою ціною розпочинає раунд-ходить останній, відповідно знає пропозиції від інших учасників, та може зкоригувати власну.

    3. Вивчайте нові інструменти.

    Усі вони з’являються для того, щоб вам було простіше працювати, то чому б ними не скористатись? До прикладу - BI Prozorro, де ви можете обрати Замовника, який найбільш підходить для Вашого товару. Або Prozorro Market, де не потрібно готувати документацію, а закупівлі проходять у кілька разів швидше.

    4. Знайте своїх конкурентів.

    Важливо бути обізнаним у питанні потенційних постачальників, а відповідно і конкурентів. Знати ринок необхідно, щоб сформувати план закупівель на рік вперед, чи проводити ефективну цінову політику.

    5. Зберігайте базу клієнтів.

    При зміні менеджера - прослідкуйте, щоб клієнтська база залишилась саме у вашій компанії. Адже не раз траплялись випадки, коли менеджер переходив до іншої компанії, і забирав з собою клієнтів. Тому надзвичайно важливо, щоб відбулась передача справ, та клієнтська база була збережена.