• test alt
  • Що робити якщо організацію ліквідовують та створюють нову

    • 03.03.2021

    Електронна система ProZorro допомагає проводити публічні закупівлі. Деякі замовники потребують безперебійного постачання товарів чи послуг. А що робити, якщо юридична особа припиняє свою діяльність, а на її базі починає діяти інша юридична особа? Потрібно укласти прямий договір на обсяг кошторисних призначень чи проводити закупівлю на очікувану вартість на весь рік?

    1. якщо юридична особа припиняє свою діяльність в результаті реорганізації, то її права та обов’язки переходять до правонаступника;

    2. якщо юридична особа припиняє свою діяльність в результаті її ліквідації, то її права та обов’язки не переходять ні до кого, вони припиняються. Усі укладені договори повинні бути розірвані та припинені будь-які зобов’язання.

    Юридична особа, яка створюється на базі ліквідованої юридичної особи, повинна проводити закупівлі з нуля та не може проводити закупівлі на очікувану вартість на той період, коли її ще не існувало.

    Юридична особа, яка ліквідовується, може закуповувати товари чи послуги лише на той час, коли вона є дійсною, коли на її потреби та забезпечення виділені кошти. Джерело: http://bit.ly/3dVnCn9

    З усіх питань щодо закупівель звертайтесь до наших менеджерів за телефоном 0 800 330 331