• test alt
  • Перехід від ЕЦП до КЕП вже 7.11.2020

    • 30.10.2020

    ЕЦП – електронний цифровий підпис, який за статусом був прирівняний до власноручного підпису або печатки і яким можна було підписувати електронні документи, користуватися електронними послугами, реєструватися на державних порталах.

    7 листопада 2018 року набув чинності Закон «Про електронні довірчі послуги» від 05.10.2017 №2155-VIII, який скасував ЕЦП та ввів у дію кваліфікований електронний підпис (КЕП). КЕП є удосконаленим електронним підписом, який створюється з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису і базується на кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа.

    Для зручності користувачів електронними підписами перехід від ЕЦП до КЕП був поступовим, перейти від ЕЦП до КЕП можна було у зручний час протягом 2-х років, протягом цього часу було дозволено користуватися ЕЦП.

    7 листопада 2020 року ЕЦП остаточно припинить свою роботу, усі користувачі електронного підпису будуть використовувати виключно КЕП. Ті користувачі електронного підпису, які отримали його до 7.11.2018 року володіють електронним підписом у вигляді ЕЦП та мають звернутися до АЦСК та отримати КЕП на захищеному носії.

    Ті користувачі, які отримували електронний підпис після 7.11.2018 мають звернутися до АЦСК та уточнити, яким типом електронного підпису вони володіють. Якщо ЕЦП, то звернутися до АЦСК та отримати КЕП на захищеному носії, якщо КЕП, то звернутися до АЦСК та уточнити, чи зберігається КЕП на токені.

    Перелік АЦСК тут https://bit.ly/3mFpOQz

    Джерело: https://bit.ly/2HN6Bhg

    З усіх питань щодо закупівель звертайтесь до наших менеджерів за телефоном 0 800 330 331.