• test alt
  • (Не) обов’язково оприлюднювати звіт про виконання договору тільки в кінці року!

    • 18.10.2024

    Як правило, замовники звикли до того, що саме наприкінці року вони починають готуватись до звітування про виконані договори.

    Але чи обов’язково відкладати звітування саме на кінець року? Визначимо далі.

    Особливостями передбачено обов’язкове звітування про виконання лише для відкритих торгів.

    Звіт про виконання договору про закупівлю повинен бути оприлюднений протягом 20 робочих днів з дня:

    • або виконання сторонами договору про закупівлю;
    • або закінчення строку дії договору про закупівлю, за умови його виконання сторонами;
    • або його розірвання.

    Таким чином, законом надано замовнику право самостійно визначити після настання якої події він публікуватиме звіт про виконання, незалежно від того, яка з них настала раніше: або після повного виконання обома сторонами договору / або після закінчення строку дії договору, за умови також його повного виконання сторонами.

    До прикладу, якщо строк дії договору визначено до 31.12.2024 року, і замовник не прозвітував після повного виконання договору – це не буде порушенням, адже у нього є абсолютне право зробити це по завершенню строку дії договору.

    Важливо, що у будь-якому з випадків, замовник повинен привести у відповідність умови договору до фактичного виконання за кількісними та вартісними показниками (обсяг/кількість товарів, робіт, послуг = ціна договору) шляхом укладення додаткових угод (за потреби).

    Отже, враховуючи визначені законом підстави для звітування, замовник сам може обирати після настання якої з подій, зазначених вище, йому буде зручніше публікувати звіт про виконання. Але головне, щоб не пізніше 20 робочих днів!

    Успішних закупівель!