• test alt
  • Мінекономіки затвердило рекомендації щодо особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти.

    • 03.11.2020

    В результаті проведення комплексного обстеження 500 українських шкіл, яке здійснювалось в рамках проведення реформи системи шкільного харчування, були виявлені проблеми в системі харчування школярів. Ці проблеми також стосувались процедур закупівель.
    В результаті цих перевірок Мінекономіки затвердило Методичні рекомендації щодо особливостей проведення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти.
    Рекомендації стосуються:
    - підготовки тендерної документації;
    - визначення характеристик предмета закупівлі;
    - встановлення кваліфікаційних критеріїв для учасників закупівель;
    - переліку документів, які необхідні для підтвердження відповідності встановленим кваліфікаційним критеріям.
    Рекомендації були розроблені спільно з Міністерством освіти та науки, Міністерством охорони здоров’я, Держпродспоживслужбою, ґрунтуються на вимогах Закону «Про публічні закупівлі» та особливостях Закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
    Планується, що рекомендації допоможуть усім учасникам публічних закупівель якісно проводити закупівлі продуктів харчування для закладів освіти, запобігти постачанню до них неякісних продуктів харчування. Джерело: https://bit.ly/34SRADt

    З усіх питань щодо закупівель звертайтесь до наших менеджерів за телефоном 0 800 330 331.