• test alt
  • Електронний підпис стає обов’язковим при поданні пропозиції

    • 31.03.2021

    Вже у квітні, а саме з 12 числа, при поданні учасником пропозиції у всіх конкурентних закупівлях на пропозицію потрібно обов’язково накласти електронний підпис. Ця вимога стосується всієї пропозиції в цілому під час подання її через електронний майданчик. Допорогових закупівель ця вимога не стосується.

    Накладання електронного підпису на пропозицію учасника підтверджує дії потенційного постачальника в електронній системі. Накладати електронний підпис зі сторони учасника має право особа, яка уповноважена на підписання тендерної пропозиції.

    Електронний підпис є двох видів: КЕП (зберігається на захищеному носії та має тип підпису – кваліфікований), УЕП (зберігається на незахищеному носії та має тип підпису - удосконалений). Замовники можуть вимагати як один, так і другий підпис, тому учаснику потрібно бути уважним і накласти підпис, який вимагається в тендерній документації.

    Оформити електронний підпис можна. Звернувшись до одного з надавачів електронних довірчих послуг. Список надавачів тут https://bit.ly/3lKQ8to

    Джерело: https://bit.ly/3fngl0f

    З усіх питань щодо закупівель звертайтесь до наших менеджерів за телефоном 0 800 330 331