• test alt
  • Електронний підпис, номер протоколу, кількість УО на підприємстві та інші запитання, щодо роботи УО

    • 17.07.2020

    Нова редакція Закону «Про публічні закупівлі» внесла деякі зміни в процес проведення публічних закупівель. У Замовників та Учасників закупівель з'явилися запитання, багато з яких стосуються Уповноваженої особи (УО).

    Чи потрібен УО електронний підпис? Так, потрібен. Зверніть увагу, підпис УО це не підпис фізичної особи, це підпис, який має прив’язку до організації, яку представляє УО.

    Скільки УО може бути на підприємстві? Стільки, скільки потрібно для ефективного проведення закупівель. Кількість УО визначає Замовник, відокремлюючи виконання їх функцій. Кожна УО займається конкретними закупівлями. Кілька УО не можуть займатися однією закупівлею.

    Чи потрібен номер протоколу УО? Номер не є обов’язковим, але для зручності, ефективності та пришвидшення роботи УО – бажано. Якщо на підприємстві є кілька УО, то краще вести єдину нумерацію по всім закупівлям, але це не є обов’язковим.

    Якщо на підприємстві існує Положення про ТК, чи можливо внести до нього зміни чи потрібно створювати Положення про УО? Можна внести зміни до чинного Положення про ТК. Джерело: https://bit.ly/2Oz00GM

    З усіх питань щодо закупівель звертайтесь до наших менеджерів за телефоном 0 800 330 331.

    Бережіть себе та обирайте безпечні закупівлі разом з PlayTender - центр електронних закупівель та продажів