• Відкриті торги з публікацією англійською мовою
  • Мультилотова
  • КЕП

ДК 021:2015: 15510000-6 Молоко та вершки, 15511100-4 Пастеризоване молоко, 15511600-9 Згущене молоко, 15511210-8 Ультрапастеризоване молоко, 15512000-0 Вершки, (молоко та вершки)

Закупівля здійснюється за рахунок власних коштів ПрАТ «АК «Київводоканал». Категорія: Юридичні особи та/або суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, зазначені у пункті 4 частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі». Математична формула для розрахунку приведеної ціни (у разі її застосування). Єдиним критерієм оцінки тендерних пропозицій є ціна з ПДВ. Питома вага цінового критерію – 100 відсотків. Мова (мови), якою (якими) повинні готуватися тендерні пропозиції: українська.

Торги не відбулися

4 227 138.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0% або 674.80 UAH
Період уточнення: 16.12.2021 16:31 - 08.01.2022 00:00
Відповідь надана

Перевищення повноважень Замовником Вимоги від Учасників документі

Номер: 892f7f77c6eb4029be626ad3b86adf2b
Дата опублікування: 19.12.2021 17:41
Опис: ТЕНДЕРНА ДОКУМЕНТАЦІЯ Процедура закупівлі – відкриті торги ТОРГИ Додаток 4 ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ до предмета закупівлі: ДК 021:2015: 15510000-6 Молоко та вершки, 15511100-4 Пастеризоване молоко, 15511600-9 Згущене молоко, 15511210-8 Ультрапастеризоване молоко, 15512000-0 Вершки, (молоко та вершки) ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ НЕОБХІДНИХ ДЛЯ ПІДТВЕРДЖЕННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ: Лот 1. Департамент експлуатації водопровідного господарства Учасник надає у складі тендерної пропозиції супроводжувальні документи на товар: 4. Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів відповідно до ДСТУ ISO 22000. 5. Сертифікат, що відповідає вимогам ДСТУ ISO 90001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги.» Вищезазначені документи (сертифікати Учасника) не являються супроводжувальними документами на товар. Зазначені сертифікати є звичайним товаром, який продають приватним підприємцям та підприємствам відповідні приватні організації в день звернення до них, за ринковими цінами, без фактичного підтвердження відповідності підприємства зазначеним у сертифікатах вимогам, та не мають по своїй суті нічого спільного з безпекою харчових продуктів, екологією та системою управління якістю. При цьому нормативно-правовими документами України не передбачена обов’язковість наявності зазначених вище сертифікатів у Постачальників. Питання : Якими нормативно-правовими документами України передбачено обов’язковість мати Учаснику Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів відповідно до ДСТУ ISO 22000 та Сертифікат, що відповідає вимогам ДСТУ ISO 90001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги.»?
Відповідь: Закон України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) визначає правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави, територіальних громад та об’єднаних територіальних громад. Відповідно до пункту 22 Закону замовник у тендерній документації встановлює умови до предмета закупівлі, у тому числі і перелік документів на підтвердження кількісних, якісних та технічних характеристик такого предмета закупівлі. Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів відповідно до ДСТУ ISO 22000 є національним стандартом України СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (ІSO 22000:2005, IDT) ДСТУ ISO 22000:2007. Безпечність харчових продуктів пов’язаних з наявністю небезпечних чинників у харчових продуктах на момент споживання (вживання споживачем). Оскільки небезпечний чинник харчового продукту може з'явитися на будь-якій ланці харчового ланцюга, адекватне керування в усьому харчовому ланцюгу є суттєво важливим. Харчовий ланцюг охоплює різноманітні організації, від виробників кормів та первинної продукції до виробників харчових продуктів, операторів з транспортування та зберігання і субпідрядників, і далі до підприємств роздрібної торгівлі та закладів громадського харчування (разом із суміжними організаціями, такими як виробники устаткування, пакувальних матеріалів, мийних засобів, добавок та інгредієнтів). Такий ланцюг охоплює також організації з надання послуг. Послідовність стадій і певних операцій виготовляння, оброблювання, розподіляння, зберігання харчових продуктів та їхніх інгредієнтів і користування ними, починаючи з первинного виробництва та до споживання. Даний стандарт гарантує безпечність споживання харчового продукту споживачем. Національний стандарт України ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015 IDT) «Системи управління якості. Вимоги» переклад ISO 9001:2015 Quality management systems — Requirements (Системи управління якістю. Вимоги) та є діючим на території України. Вимоги, зазначені в стандарті, відповідають чинному законодавству України. Цей стандарт установлює вимоги до системи управління якістю, якщо організація: 1) повинна показати свою здатність постійно надавати продукцію та послуги, які задовольняють вимоги замовника та застосовні законодавчі й регламентувальні вимоги; 2) зорієнтована на підвищення задоволеності замовника завдяки результативному застосовуванню системи, зокрема процесів поліпшування системи та забезпечування відповідності вимогам замовника й застосовним законодавчим і регламентувальним вимогам. Усі вимоги цього стандарту — загальні, вони призначені для застосування будь-якою організацією, незалежно від її типу чи розміру, а також від продукції, яку вона постачає, та послуг, які вона надає. Сертифікат ISO 9001:2015 підтверджує впровадження заходів системи управління якості, використання яких організацією може допомогти поліпшити її загальну дієвість та забезпечити міцну основу для ініціатив щодо сталого розвитку. Потенційні вигоди для організації від запровадження системи управління якістю на основі цього стандарту такі: здатність постійно постачати продукцію та послуги, які задовольняють вимоги замовників, а також застосовні законодавчі та регламентувальні вимоги; створення можливостей для підвищення задоволеності замовників; урахування ризиків і можливостей, пов’язаних із середовищем і цілями організації; здатність демонструвати відповідність установленим вимогам до системи управління якістю. Цей стандарт можуть застосовувати внутрішні та зовнішні сторони. Сертифікат ISO 9001:2015 може бути використано в цілому чи частково задля того, щоб систематично поліпшувати якість продукції. ПрАТ «АК «Київводоканал» є стратегічним підприємством, від нормальної та безперебійної роботи якого залежить життя і здоров’я мешканців м. Києва. Наше підприємство ставить за мету використання на своїх об’єктах якісної продукції в області виробництва та реалізації реагентів для очистки води, яка відповідає найвищим сучасним вимогам, стандартам та технологічним процесам з урахуванням його застосування в системі якості питної води. Сертифікат ISO 9001:2015 слугує для підтвердження безпеки продукції та містить інформацію про охорону навколишнього середовища, здоров’я та безпеки життєдіяльності . Згідно з даними регламентуючих актів документального оформлення продукції, що закуповується не є обов’язковою нормою, а відповідний сертифікат може бути отриманий за особистою ініціативою виробника чи постачальника у добровільному порядку. При цьому зауважуємо, що трактування Учасником норми ч. 11 ст. 26 Закону щодо документів, які не передбачені законодавством для учасників - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб – підприємців та які не подаються ними у складі тендерної пропозиції та не вимагаються під час проведення переговорів з учасником (у разі застосування переговорної процедури закупівлі), а також відсутність яких у складі тендерної пропозиції не може бути підставою для її відхилення замовником, є помилковим. До того ж накази уповноважених органів ДП УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ та Мінекономрозвитку щодо скасування стандартів державної системи сертифікації та перелік продукції, що підлягає обов`язковій сертифікації в Україні втратив чинність жодним чином не вказують на те, що зазначені документи не передбачені законодавством. Тому, правових підстав для застосування вказаної норми Закону, у тому числі внесення змін до умов тендерної документації, у зазначеному випадку не має. Так, з метою наявності документів на відповідну продукцію, що підтверджують її законне походження, наявність технічних характеристик, які гарантують якість, безпеку та використання у харчуванні встановлено умову щодо надання сертифіката системи управління якістю виробника товару згідно з вимогами міжнародного стандарту ISO 9001:2015 та сертифіката на систему управління безпечністю харчових продуктів відповідно ДСТУ ISO 22000 з дотримання принципів, закріплених статтею 5 Закону. Крім того, звертаємо увагу, що Замовником окремо встановлена вимога до учасників щодо надання супроводжувальних документів на товар, а саме: Сертифікат відповідності та або протокол випробовувань, виданий Учаснику уповноваженим (акредитованим) органом з оцінки відповідності, строк дії якого становить не менше ніж 31.12.2021 р.
Дата відповіді: 22.12.2021 14:33